3 x Feiten en fabels over hyaluronzuur

Klopt het dat je hyaluronzuur beter kunt slikken dan smeren?

supplement beautyvisual innerbeauty seasonal shadows sunhat capsule 0225
Douglas

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Douglas.

Hyaluronzuur is momenteel het paradepaardje van de beauty-industrie. Niet zo gek, want deze lichaamseigen stof heeft verjongende superkrachten. Sterker nog, waar de meeste superhelden slechts één karakteriserende power mogen hebben is hyaluronzuur multi inzetbaar. Wil je je mooie bruine teint langer vasthouden? Heb je wondjes die moeite hebben met herstellen? Last van een droge huid? Droom je van soepele gewrichten? Hyaluronzuur to the rescue.

Maar, zoals bij alles dat er toe doet, is er inmiddels ook een flinke muur aan onjuistheden over het zuur opgebouwd. Tijd om die muur af te breken en de feiten van de fabels te scheiden.

Wat is hyaluronzuur precies?

First things first. Wat is hyaluronzuur, naast een moeilijk uit te spreken woord, precies? Zoals we al eerder schreven, wordt hyaluronzuur in principe aangemaakt door je eigen lichaam. Het komt vooral voor in de ogen, gewrichten en huid en stimuleert de aanmaak van collageen en oliën. Het is een hoofdbestanddeel van het bindweefsel tussen de huidcellen, dat de huid opvult en ondersteunt. Kort gezegd: het gaat onder andere rimpels tegen. Hyaluronzuur kan namelijk tot duizend keer zijn eigen gewicht aan vocht vasthouden; hallo gehydrateerde huid.

Wist je dat: een gereinigde en gehydrateerde huid beter in staat is om een geur op te nemen? Verleng de houdbaarheid van je parfum met hyaluron-supplementen. Daarnaast werken hyaluron-supplementen ontstekingsremmend en als een antioxidant. Wondjes (denk aan scheerwondjes) kunnen hierdoor sneller herstellen.

Helaas neemt de hoeveelheid hyaluronzuur dat je lichaam aanmaakt af hoe ouder je wordt. Gelukkig kun je je huid een handje helpen door zelf hyaluronzuur te slikken, smeren of op een andere manier (bijvoorbeeld door voeding) binnen te krijgen.

3 x Feiten en fabels over hyaluronzuur

supplement texture innerbeauty golden spoons new unlimited
Douglas
 1. Hyaluronzuur is hetzelfde als collageen
  Fabel. Hoewel zowel collageen als hyaluronzuur lichaamseigen stoffen zijn, zijn ze niet hetzelfde. Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en is vooral goed voor de structuur is stevigheid van je huid. Hyaluronzuur zorgt voornamelijk voor hydratatie en kan de aanmaak van collageen bevorderen. Wat de twee stoffen helaas wel gemeen hebben: ze verdwijnen allebei naarmate je ouder wordt.
 2. Hyaluronzuur kun je beter slikken dan smeren
  Fabel. Hyaluronzuur kun je op heel veel verschillende manieren binnenkrijgen. 'Het is allebei goed voor je huid, het is maar net wat je behoefte en budget is. Het beste werkt natuurlijk de combinatie, om het zowel in te nemen als aan te brengen,' aldus onze beauty editor Sylvia Platjouw. Het kan natuurlijk wel voordelig zijn als een product nog meer bruikbare stoffen bevatten. Zo heeft #INNERBEAUTY, met supplementen die verkrijgbaar zijn bij Douglas, verschillende producten met hyaluronzuur die door de ingrediënten echte all-rounders zijn. De Hyaluronic Beauty Booster bevat een hoge dose 120mg hyaluronzuur OPC met een laag moleculair gewicht uit druivenpit-extract (uit onderzoek is gebleken dat hyaluron met een laag moleculair gewicht verband heeft met significante rimpelvermindering, heuij). Daarnaast bevat het ook vitamine B2, B6, B7, koper, selenium en zink. Deze vitaminen en mineralen voorzien huid, haar en nagels van effectieve voedingsstoffen en ondersteunen het bindweefsel en het immuunsysteem. Een kleine bonus: door het gemberextract heeft het schoonheidsdrankje een heerlijk verfrissende smaak.
 3. Hyaluronzuur is veganistisch
  Feit.
  Soms dan. Niet alle producten met hyaluronzuur zijn vegan, hyaluronzuur wordt soms namelijk verkregen uit hanenkammen, maar ze kunnen wél veganistisch zijn. Zo zijn de Hyaluron Bears van #INNERBEAUTY veganistisch. De beertjes zijn niet alleen lekker, ze bevatten ook nog eens 100mg hooggeconcentreerd hyaluronzuur, zink, biotine en Vitamine C. Het enige niet veganistische eraan? Dat ze in de vorm van beertjes komen.

  Benieuwd naar alles van #INNERBEAUTY? Deze voedingssupplementen zijn de perfecte, veelzijdige toevoeging op een gezonde levensstijl. Wij zijn stiekem ook mega fan van de Collagen Bears en de Hair & Nails Complete. Inslaan!

  CHECK HET HIER

  De informatie over de #INNERBEAUTY producten in dit artikel is verstrekt door Douglas. Women's Health is niet aansprakelijk voor de aangeboden informatie.

  Meer van Skincare